Erasmus Duyurular

2022–2023 EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri

(Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden online başvuru yapılacaktır.)

[Başvuru kılavuzu ayrıca ilan edilecektir]

20 Mayıs 2022 Cuma 08:00 – 3 Haziran 2022

Cuma 23:59

(Yabancı Dil Yazılı Sınavı (İngilizce) (Yüz yüze)

Yılsonu sınavları

13-26 Haziran 2022

13 Haziran 2022

(Sınav yerleri, saatleri ve kuralları,

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilanedilecektir.)

Yabancı Dil Sınav Puanlarının İlanı

15 Haziran 2022

Yabancı Dil Yazılı Mazeret* Sınavı (İngilizce) (Yüz yüze)

20 Haziran 2022

Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı

Yeri

22 Haziran 2022

Saat: 09.00 – 17.00

(İletişim Fakültesi Toplantı Salonu 2 (idari bina 1. Kat)

Seçim Sonuçlarının UİK tarafından İlanı

1 Temmuz 2022

Seçim Sonuçlarına İtiraz Süresi

1-8 Temmuz 2022

Feragat Süresi

Güz dönemi için:

Bahar dönemi için:

14 Ekim 2022

30 Aralık 2022

UİK Uzmanları tarafından Online Oryantasyon

(Bilgilendirme Toplantısı)

Oryantasyon günü ve saati UİK web sayfasında

ilan edilecektir.

Ege Üniversitesince eşdeğer kabul edilen;

·         YDS (son 5 yıl içerisinde alınmış),

• TOEFL IBT (son 2 yıl içerisinde alınmış), YÖKDİL (son 5 yıl içerisinde alınmış) ve son 3* yıl içerisinde alınmış, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Erasmus başvuruları için yapılan EGEPT Sınav Sonuç Belgesi,
  • Almanca Mütercim Tercümanlık ve Alman Dili ve Edebiyatı Bölümleri öğrencileri sadece Almanca dilinden sınava tabii tutulacaklardır.
  • 05.08.2021 tarihli Ege Üniversitesi Senato kararı uyarınca, 2021 yılında yapılmış EGEPT sonuçları geçerli değildir.

·         (Yabancı Diller Yüksekokulu’na onaylatılmayan TOEFL belgesi geçersiz sayılacaktır.)

• Hazırlık muafiyet sınav sonuçları geçerli değildir.

Son 3 yıl içerisinde (2021 yılı hariç) Erasmus sınavları için alınmış sonuçlara ait belgelerinizi, Yabancı Diller Yüksekokulu ile ydiller@mail.ege.edu.tr mail adresi üzerinden irtibata geçerek temin edebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:  Öğrenciler ya dil belgesi ibraz edecekler ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek sınava gireceklerdir. Eşdeğer dil belgesi ibraz etmeyi tercih eden öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek sınava katılmayacaklardır. Toplam başarı puanının hesaplanması için başvuru süreci içerisinde yukarıda belirtilen eşdeğer bir İngilizce dil belgesi ibraz etmek ya da yapılacak olan sınava katılım gösterip geçerli not almak zorunludur.

Sadece Alman Dili ve Edebiyatı ile Almanca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencileri İngilizce değil Almanca Dil yeterliliklerine göre değerlendirileceklerdir.Bu bölümlerin öğrencilerinin toplam başarı puanları, Almanca yazılı sınav sonuç puanları veya eşdeğer Almanca dil belgeleri esas alınarak hesaplanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ: 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için başvuruda bulunacak öğrencilerin, öncelikle “turkiye.gov.tr” portalına erişim sağlayarak, “Erasmus+ ve ESC Başvuruları (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı)” ifadesine tıklayarak, Yeni Başvuru butonu üzerinden “Ege Üniversitesi 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği” sayfasına erişmeleri gerekmektedir. Sisteme başvuru ile ilgili bilgilendirme kılavuzu ayrıca ilan edilecektir.

DETAYLI BİLGİLER İÇİN LÜTFEN https://international.ege.edu.tr/